Șeful BCE cere sprijin

3b4ab49c1e74f1c7b0b0d35334d97a42

Politica banilor ieftini se răsfrânge pozitiv asupra situației economice din zona euro, este de părere președintele BCE, Mario Draghi. Potrivit datelor sale, politica monetară nu poate acționa peste tot. El cere diferite acțiuni ale mediului politic.

Economia din zona euro se află pe curs de recuperare, estimează președintele Băncii Central Europene (BCE), Mario Draghi. Acest lucru se datorează printre altele politicii monetare a băncii, spune italianul în cadrul reuniunii economice și monetare a Parlamentului European de la Bruxelles.

Draghi a cerut mediului politic să susțină eforturile BCE pentru crearea unui nivel mai ridicat de inflației și pentru sprijinirea creșterii economice. Politica monetară nu va putea să realizeze singură acest lucru. Draghi nu a dat indicii privind cursul monetar pe termen scurt. Consiliul BCE se va decide pe data de 8 decembrie asupra dobânzilor de referință și a achiziției de obligațiuni. Mulți economiști se așteaptă ca BCE să își prelungească programul de achiziție obligațiuni până în martie 2017 datorită nivelului slab al inflației.

Acțiunile hotărâte în alte domenii politice vor face din politica monetară una mai eficientă, spune Draghi. Productivitatea scăzută, conaminările din sectorul bancar și progresele doar limitate în cazul reformelor structurale, reprezintă probleme care trebuiesc soluționate urgent. Acest lucru ar ajuta la acoperirea mai rapidă a lacunelor din producție, la majorarea potențialului de creștere și va conduce la o ocupare mai mare a forței de muncă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EZB-Chef-fordert-Unterstuetzung-article19202986.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3