Șeful VW anunță vremuri grele

c95ce4debaf4cccf55de4fef33ff5624

Șeful VW anunță vremuri grele

Întreaga lume se freamătă în continuare pentru a descoperi responsabilul de la VW pentru manipulările emisiilor de gaze. Printre cei 600.000 de angajați există o teamă generală cu privire la stabilitatea joburilor lor. Noul director aduce curaj, sublinază însă faptul că urmează provocări majore.

Scandalul emisiilor de la mașinile Volkswagen ar putea reduce complet planurile de investiții al celui mai mare constructor auto din Europa. Este însă clar că rezultatul lor și planificarea financiară anterioară sub puse acum sub o presiune enormă, spune directorul executiv, Matthias Müller, la o adunare generală ce a avut loc la fabrica VW de la Wolsburg. Adunarea în sine nu a fost publică.

În timp ce se au în vedere soluții tehnice pentru rezolvarea problemei emisiilor, încă nu pot fi estimate complet consecințele financiare ale scandalului, spune Müller. Ceea ce este sigur, este că impactul va fi major. Pentru a putea onora toate cererile despăgubire și compensații, investițiile planificate anterior vor fi din nou evaluate.

Ceea ce acum nu este absolut necear, va fi tăiat sau amânat, explică Müller în fața angajaților. La acestea se mai adaugă și faptul că dorește să reajusteze programul de eficiență inițiat de predecesorul său, Winterkorn. Volkswagen trebuie să reacționeze rapid la costurile iminente. În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, trebuie păstrat un rating bun pe piețele de capital. Iar acest lucru reprezintă de asemenea un obiectiv important.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-Chef-kuendigt-schwere-Zeiten-an-article16082806.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 20 = 23