Șeful China Telecom a dispărut

2f03c43c67243d2f4da99b04e673604aClubul oamenilor de afaceri chinezi care au dispărut fără urmă are acum încă un membru: Chang Xiaobing, șeful China Telecom. În vârstă de 58 de ani acesta este urmărit pentru acuzații de corupție. Își ocupă poziția actuală de la vârful companiei doar din luna august.

Șeful gigantului chinez de telecomunicații, China Telecom, Chang Xiaobing, este urmărit pentru fapte de corupție. După cum anunță guvernul de la Beijing, împotriva lui au fost deschise acțiuni disciplinare severe. Această expresie este de cele mai multe ori un sinonim pentru arestare.

În prestigioasa revistă economică Caijing, se spune că Chang a dispărut cu câteva zile înainte de o reuniune planificată pentru luni în cadrul firmei de stat China Telecom.

În luna august a acestui an guvernul de la Beijing a anunțat mutarea lui Chang de pe postul de șef și secretar de partid al celei de-a doua companii de telecomunicații din China, China Unicom, la vârful China Telecom. Acest lucru a alimentat zvonurile despre o fuziune între cele două companii, dar și cu includerea numărului trei din industrie, China Mobile.

Președintele chinez Xi Jinping a declarat război corupției la preluarea postului său în martie 2013. De atunci mai mulți membri de partid și antreprenori au fost condamnați la sentințe dure. Conform criticilor, Xi se folosește de lupta împotriva corupției pentru a-și elimina rivalii din partid și pentru a-și asigura puterea în cadrul acestuia.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chef-der-China-Telecom-verschwunden-article16648061.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 3 =