Şeful China Telecom demisionează pe fondul anchetei

_87432586_china_telecomPreședintele și directorul executiv al unuia dintre cei mai mari furnizori de servicii de telefonie mobilă din China, China Telecom, a demisionat la cateva zile dupa ce autoritatile au anuntat că a fost pus sub investigatie. Compania a declarat că Chang Xiaobing a demisionat miercuri.

Duminică, autoritățile au anunțat că Chang a fost investigat pentru presupuse abateri disciplinare. Mai multi directori chinezi au fost implicati într-o represiune asupra corupției.

Chang a fost cel mai recent executiv dat dispărut de presa locală, inainte ca autoritătile din Comisia Centrală pentru Inspectie Disciplinară să anunte că se află sub investigatie.

China Telecom este al treilea cel mai mare furnizor de servicii de telecomunicații din țară după China Unicom, unde în vârstă de 58 de ani, Chang a fost președinte înainte de a se alătura China Telecom în luna august. Au existat raportări la începutul acestui an, cum că guvernul ar fi luat în considerare fuzionarea celor doi giganți telecom.

http://www.bbc.com/news/business-35203675

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 6 =