Seful Deutsche Bank ar fi trădat banca

anshu-jain

Jain acuzat de declarații false

Cât a știut Anshu Jain despre manipulările de dobânzi? Co-președintele Deutsche Bank ar fi trădat banca când a răspuns la această întrebare. Dar acesta respinge acuzațiile.

Întrebarea cât a știut co-președintele Băncii Germane, Anshu Jain despre manipulările de dobânzi, aduce primejdie pentru Deutsche Bank. La sfârșitul săptămânii banca și Jain au respins acuzațiile potrivit cărora el ar fi trădat banca prin declarațiile sale dintr-un interviu acordat în anul 2012.

Atunci Jain ar fi răspuns la întrebarea referitoare la când a aflat pentru prima dată de zvonurile de manipulare a dobânzilor de referință precum Libor: în anul 2011. De fapt primele rapoarte ale unor posibile acorduri apar cu trei ani mai devreme. Iar suspiciunea că Jain ar fi știut mai devreme de toate aceste aranjamente este întărită de faptul că Jain și-a anunțat retragerea pe data de 7 iunie sub presiunea celor de la Bafin.

Despre răspunsul lui Jain, care este criticat și suspectat de implicare în afacerile cu dobânzi într-un raport al autorității de supraveghere financiară Bafin, a apărut pentru prima dată un raport în ziarul Fiancial Times. Deutsche Bank a fost nevoită să achite în luna aprilie a acestui an o amendă record către autoritățile de supraveghere bancară din SUA și Marea Britanie pe fondul descoperirilor din scandalul manipulării dobânzilor.

Autoritățile au acuzat banca de utilizare de informații false și tactici de amânare. La scurt timp după aceea Bafin a prezentat raportul său privind auditul special efectuat în cazul de manipulare al dobânzilor. Banca trebuie să dea răspuns autorităților până la mijlocul lunii iulie, apoi autoritățile se vor decide în privința măsurilor.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/aufsicht-wirft-anshu-jain-falschaussage-vor-13672983.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 9