SEFUL DUR

  • gay_marriage1_24381100Mozilla șef nou

Dezvoltatorii Firefox, compania Mozilla, va fi condusă de domnul Beard, anterior răspunzător de departamentul de marketing. Cu toate acestea, compania caută pe termen lung un nou șef. Fostul CEO al Mozilla, Eich, a trebuit să părăsească compania datorită caracterului său intolerant demonstrat prin lupta sa activă împotriva căsătoriilor gay.

 

După plecare tumultoasă de la Mozilla a fostului șef Brandan Eich, locul său este preluat de către Chris Beard, fostul responsabil de departamentul de marketing, ce preia cu titlu interimar conducerea Mozilla. Președintele consiliului de administrație Mitchell Baker a declarat pe un blog că, Chris este de mai multă vreme în companie decât majoritatea angajaților. Nimeni nu este mai potrivit decât Chris pentru a conduce destinul companiei.

 

Concedierea lui Eich a generat proteste. Mărul discordiei a fost atitudinea sa față de căsătoria gay. În anul 2008 a susținut un proiect de lege împotriva căsătoriilor de același sex în California cu suma de 1000 de dolari. În plus, a fost acuzat că în 1990 a donat pentru politicieni de dreapta, cum ar fi Pat Buchanan sau Ron Paul.

 

Eich a demisionat după doar două săptămâni în birou, la începutul lunii aprilie. El a fost unul dintr fondatorii companiei Mozilla. Mozilla stă în spatele browserului Firefox, dar a dezvoltat de asemenea și un sistem de operare pentru smartphone-uri de buget redus.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mozilla-hat-Uebergangschef-article12662526.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =