Șeful Facebook vrea uși inteligente

b183233ec96378355b55e2fcf2a99bffInteligență artificială în propria casă: Zuckerberg visează la un viitor plin de tehnologie. Pentru propria sa casă el vrea să programeze un sistem care să recunoască, spre exemplu, fețele prietenoase și să îi lase pe aceștia să intre automat în incintă.

Acest angajament luat de Anul Nou poate schimba viața multor oameni: fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg vrea să își doteze propria locuința cu un sistem pe bază de inteligență artificială.

El și-a propus ca în acest an să programeze un asistent digital, scrie acesta într-o postare pe Facebook. El se gândește la ceva similar sistemului Jarvis, care în filmul Iron Man era mereu la dispoziția eroului Tony Stark. El vrea ca în primul rând sistemul să fie capabil să recunoască vocea și limbajul, pentru a putea fi utilizat în controlul factorilor ambientali, precum muzica, temperatura sau luminozitatea, explică Zuckerberg.

De asemenea, acesta a mai declarat că vrea să îl învețe să recunoască fețele prietenilor săi, când aceștia sună la ușă. Computerul trebuie apoi să îl anunțe dacă este nevoie să se prezinte în camera fiicei sale nou-născute pe nume Max.

Este încă neclar dacă acesta intenționează să se bazeze exclusiv pe sistem. Zuckerberg lasă de asemenea fără răspuns întrebarea cu privire la comercializarea în masă a unui astfel de sistem.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Facebook-Chef-plant-schlaue-Tueren-article16684756.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 7