Șeful grupului euro către Germania

2014-10-09T192618Z-99754474-GM1EAAA096701-RTRMADP-3-IMF-ECONOMY

Șeful grupului euro către Germania
Guvernul Merkel se confruntă cu critici din partea partenerilor europeni. Șeful eurogrupului, Dijsselbloem, acuză Berlinul că eșuează în eforturile sale de reformă. Olandezul vede mare potențial pentru investiții în Germania.

În contextul unei conjuncturi nefavorabile, șeful grupului euro Jeroen Dijsselbloem a avertizat Germania că nu trebuie să se odihnească pe laurii din trecut obținuți prin reforma pieței muncii. Germania trebuie să fie vigilentă pentru a rămâne competitivă.

Dijsselbloem a cerut reforme structurale, precum cele din agenda 2010, iar acestea nu trebuie să fie ceva ce trebuie realizat doar odată la 10 sau 20 de ani. Această declarație vine la scurt timp înainte de reuniunea miniștrilor de finanțe euro la Luxemburg. În timp ce criza din state precum Spania, Portugalia și Irlanda și-a redus enorm efectele în ultimii ani datorită reformelor, unele țări au revenit pe zona de creștere economică.

Evidente exemple ale țărilor care au refuzat să implementeze reforme sunt Franța și Italia, dar de asemenea, Germania, care crede că știe ce trebuie să facă ca să își păstreze competitivitatea, spune Dijsselbloem.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Eurogruppen-Chef-draengt-Deutschland-article13769771.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 48