Șeful Mitsubishi renunță la jobul său

  1. 4cc2a41bd58066f3f635047970b9bd62

Președintele Mitsubishi Motors Corp vrea să renunțe la poziția sa ca urmare a scandalului în care este implicată compania sa. Mitsubishi a dat dezvăluit la sfârșitul lunii aprilie că a utilizat din anul 1991 și până în prezent diferite practici pentru a păcăli testele de emisii și a atinge valori mai bune pentru consumul de combustibil.

Datorită dezvăluirilor recente privind manipularea valorilor de consum a motoarelor de pe automobilele Mitsubishi, președintele companiei japoneze dorește să se retragă, spun rapoartele din presă. După cum raportează agențiile japoneze de știri, citând surse apropiate conducerii companiei, Tetsuro Aikawa, este de așteptat să predea ștafeta cu ocazia adunării generale din luna iunie. Sau în luna iulie a acestui an, când grupul de experți va prezenta un raport cu privire la manipulări.

Aikawa, care a condus diferite departamente în cadrul companiei, a pornit în domeniul dezvoltării de produse. Manipulările ar fi fost rezultatul activităților desfășurate exact acolo. Astfel că managerul a decis în mod public să suporte consecințele acestor descoperiri.

CEO-ul Mitsubishi, Osamu Masuko, este de așteptat să preia o parte din atribuțiunile lui Aikawa. Mitsubishi Motors a dezvăluit recent falsificarea testelor de consum de combustibil pentru automobilele de mici dimensiuni. Asemenea mașini au o capacitate cilindrică de până la 660 de centimetri cubi și sunt scutite de taxe în Japonia.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mitsubishi-Chef-gibt-seinen-Job-auf-article17717481.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 32 = 37