Şeful ONU, Ban Ki-moon, roagă încetarea focului din Gaza

76166177_yfg8kmsw

Şeful ONU, Ban Ki-moon, roagă încetarea focului din Gaza
Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a făcut apel la un armistițiu între Israel și militanții palestinieni din Gaza. Ban a cerut ambelor părți să dea dovadă de reținere, spunând că Orientul Mijlociu nu îşi permite “un alt război în plină dezvoltare”. Peste 80 de locuitori din Gaza au fost uciși, de când a inceput schimburile de focuri, marti, spun oficialii palestinieni.

Israelul spune că a lovit peste 100 de ţinte din Gaza, la miezul nopții, în timp ce militanții palestinieni continuă să lanseze rachete în Israel. Israelul şi-a lansat operațiunea, după o creștere a represiunii pentru membri Hamas în Cisiordania luna trecuta, când trei adolescenți israelieni au fost răpiţi. Adolescenții au fost găsiti ucisi, iar tensiunile au crescut în continuare, urmate de un atac de răzbunare prin uciderea unui adolescent palestinian.

Pe de altă parte, televiziunea de stat egipteană a declarat că guvernul a decis să deschidă, joi, punctul de trecere a frontierei Rafah, pentru a evacua o parte din cei răniți în atacurile israeliene.
Spitalele din Sinaiul de Nord au fost plasate în regim de așteptare și 30 de ambulanțe au fost trimise la punctul de trecere.

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-28252008

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 80