Șeful Oracle, Ellison, se retrage

328A6600E08E6274

Șeful Oracle, Ellison, se retrage
Peste 35 de ani a condus Larry Ellison afacerile rivalului american al SAP. Acum el face loc pentru o nouă generație. Iar acum dubla conducere formată din Mark Hurd și Safra Catz se confruntă cu mai multe provocări.

Se încheie o epocă pentru rivalul SAP, Oracle. Fondatorul Larry Ellison se retrage de la conducerea rivalului software. În vârstă de 70 de ani, va continua să prezideze Consiliul de Administrație și în același timp, rămâne ca șef tehnologic în operațiunile de afaceri. Fostul deputat Mark Hurd și Safra Catz vor înlocui amândoi pe Ellison la conducerea companiei. Ellison a fost până acum singurul șef al Oracle de la înființarea sa în 1977.

Hurd va avea grijă mai departe de partea de vânzări, marketing și strategie, după cum au anunțat joi cei de la Oracle. Catz rămâne responsabil de finanțe și se va ocupa de asemenea de partea legală și de producție. Ellison, care a împlinit recent 70 de ani, va continua să muncească pentru companie cu normă întreagă, se mai spune în declarație.

Ellison a transformat firma specializată pe baze de date pentru administrarea companiilor întrun gigant IT de nivel internațional. Oracle are o valoare pe piața bursieră de peste 180 de miliarde de dolari, cu 40 de miliarde dolari cifră de afaceri anuală. Ellison cedează compania, dar lasă diferite provocări pentru Hurd și Catz. Costurile ridicate din migrarea către afaceri Cloud atârnă greu asupra companiei. În plus, achiziționarea specialiștilor în servere, Sun Microsystems s-a dovedit a fi o decizie costisitoare. Astfel de afaceri cu hardware nu sunt deosebit de profitabile.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Oracle-Chef-Ellison-tritt-ab-article13636101.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + = 12