Seful Pharma Martin Shkreli arestat sub acuzația de frauda

_87269931_9e81f92e-8b00-4ed0-9128-539299c4d35aSeful companiei farmaceutice Turing Pharmaceuticals , Martin Shkreli, care a stârnit indignarea din cauza stabilirii prețului unui medicament, a fost arestat în baza deiferitelor acuzații de fraudă. El este acuzat de fraudă cu privire la o companie de medicamente pe care a condus-o anterior, Retrophin, și un fond de hedging, MSNB Capital Management, unde a fost manager de fond. Shkreli a fost arestat de FBI.

Acesta a fost arestat în Manhattan, New York, acuzat de utilizarea ilegală a activelor Retrophin pentru a achita datoriile dupa ce MSMB a pierdut milioane de dolari, rapoartează agenția de știri Reuters. În septembrie a fost criticat pentru cresterea prețurilor la medicamentele SIDA si infecțiile parazitare Daraprim cu 5.000% – de la 13.50 de dolarila 750 de dolari – fapt care a determinat o reacție nefavorabilă pe social media.

Măsura a condus candidatul la președinție Hilary Clinton să abordeze problema prețurilor în toate companiile farmaceutice. Analistii au declarat că problema a dus la volatilitatea acțiunilor farmaceutice.

Anchetă FBI va dura cel puțin până în ianuarie, când Retrophin a declarat că a primit o citație de la procurori care caută informații despre relația sa cu Shkreli. Retrophin, compania fondata de Shkreli în 2011, a dat în judecată fostul său șef în luna august pentru deturnare de fonduri ale companiei. Membrii consiliului Retrophin a ales să-l înlocuiască pe Shkreli ca director executiv al companiei, în septembrie 2014.

http://www.bbc.com/news/business-35120668

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 9 =