Șeful SAP primește 9,3 milioane

23f0bf9246eb40d51d87e11303316d24

Raportul comercial actual de la cel mai mare concern de software din Europa conține detalii care îi intrigă nu doar pe analiști: pentru realizările sale de anul trecut, directorul executiv al SAP, Bill McDermott, se califică pentru o mărire de salar.

Directorul executiv al SAP, Bill McDermott, a câștigat mai mult ca și în anul precedent, în ciuda reducerii profitului companiei pe care o conduce. Pentru anul trecut șeful celui mai mare concern de software din Europa primește 9,3 milioane de euro, după cum reiese din rapoartele comerciale actuale. Anul trecut el a primit doar 8,1 milioane de euro.

Salariul managerilor SAP este format din componente de recompensare pe termen, scurt, mediu și lung. Astfel că părți din salariul lui McDermott vor fi achitate mai târziu. Salariul său de bază de 1,15 milioane de euro va rămâne neschimbat în anul 2015.

Anul trecut profitul SAP s-a redus, efect direct legat de restructurarea concernului și printre altele datorită costurilor ridicate pentru retrageri și pensionări anticipate. Cu toate acestea, acționarii vor primi și ei mai mult.

Conducerea companiei și consiliul de administrație au propus în cadrul adunării generale o majorare a dividendelor cu 5 cenți, pentru un total de 1,15 euro pe acțiune. Ponderea distribuirii din totalul profitului se ridică la 45%, după taxe și astfel este depășit pragul de 35% prevăzut până acum de companie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/SAP-Chef-bekommt-9-3-Millionen-article17331426.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 6 = 16