Șeful Siemens sprijină reduceri de personal

3pvh0338

Șeful Siemens sprijină reduceri de personal

IG Metall critică reducerea de personal de la Siemens. În vizor sunt luați directorul executiv Kaeser, în schimb noile condiții de pe piața turbinelor nu lasă loc de alegere.

Directorul executiv al Siemens, Joe Kaeser consideră inevitabile reducerile de joburi planificate în cadrul grupului. Aceste se efectuează însă legal și responsabil din punct de vedere social, a declarat managerul. Astăzi, IG Metall a protestat cu o zi de proteste la nivel național împotriva reducerii de posturi. Doar în Germania în total ar trebui să fie reduse 5100 de locuri de muncă. Kaeser a anunțat reducerea a 2200 de locuri din aceste 5100 pentru prima dată în luna mari.

Motivul pentru acest al doilea val de reduceri este noua situație din afacerile cu producere de energie electrică. În Germania cererea pentru centrale mari pe gaz a scăzut masiv datorită reformei energetice ecologice impuse de guvern. Iar și în restul Europei este la fel, pentru că datorită creșterii slabe a acestor țări și datorită unei eficiențe energetice crescute, cererea scade continuu. Astfel piața europeană și germană sunt fosile, iar turbinele mari nu mai există. Compania trebuie să intervină.

Siemens face acest lucru, dar nu în mod pripit. Se vor evita concedierile. Există un acord cu sindicatul și consiliul de lucrări, dar de asemenea este pur și simplu o chestiune de angajament respectuos pentru muncitori, adaugă președintele. Este cu adevărat tragic că în Germania au fost antrenați oameni excelenți, iar acum nu există nici un fel de cadru unde cunoștințele și abilitățile lor pot fi utilizate în altă parte.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Siemens-Chef-verteidigt-Stellenabbau-article15260296.html3pvh0338

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 + = 80