Șeful Total moare în accident de avion

cm

Șeful Total moare în accident de avion
Printr-o ceață densă un vehicul de curățare a pistei trecea pe pistă. Un avion privat nu l-a putut evita și se petrece o tragedie. Mai multe decese au urmat, inclusiv a șefului unuia dintre cele mai mari grupuri franceze. Șoferul a fost cel mai probabil, beat.

Șerful concernului francez Total, Christophe de Margerie, a decedat în urma unui accident nefericit petrecut la Moscova. După datele companiei precum și a celor din partea presei ruse, avionul privat al lui Margerie a suferit o coliziune luni seara pe aeroportul din Moscova – Vnukovo cu un utilaj de dezăpezire. Toți cei trei membri ai echipajului au decedat și ei. Concernul a arătat într-o explicație că sunt deosebit de afectați și de îndurerați de moartea șefului lor în vârstă de 63 de ani.

Astăzi dimineață rușii au oferit primele informații. Se stabilise deja că șoferul utilajului se afla sub influența alcoolului. Conform raportului ziarului rus Vedomosti, Margerie s-ar fi întâlnit în prealabil cu primul ministru rus, Dmitri Medvedev în reședința sa de la Moscova pentru a discuta despre investițiile din Rusia. Accidentul a avut loc în timpul nopții în jurul orei 22:00, atunci când avionul privat a vrut să zboare înapoi către Paris.

Aeroportul a declarat că a izbucnit un incendiu ca urmare a ciocnirii utilajului cu aparatul de zbor de tip Falcon-50. Vizibilitatea la acel moment a fost de 350 de metri. Astfel salvatorii s-au grăbit la fața locului să stingă flăcările. Aeroportul a fost blocat de asemenea temporar. În total patru oameni au decedat, șeful concernului plus cei trei membri ai echipajului francez. Șoferul utilajului de dezăpezire este nevătămat.

Autoritățile ruse au lansat investigații cu privire la accident. Potrivit unui raport al Agenției Interfax, care s-a bazat pe informații furnizate de aeroport, deja s-au deschis cutiile negre ale aparatului. Astfel că pentru accident cauzele sunt vremea rea și eroarea umană.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Total-Konzern-bestaetigt-Tod-von-Chef-Margerie-article13815576.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 18