Seful Vodafone avertizează că Brexit amenință influența digitală

_90041415_mediaitem90041414

Directorul executiv al Vodafone a avertizat că Marea Britanie riscă excluderea de la planurile pentru o piață unică în serviciile digitale dacă votează să părăsească Uniunea Europeană. UE urmează să publice propunerile pentru noua piață unică digitală în cursul acestui an.

Vittorio Colao a declarat pentru BBC că ar fi o oportunitate pierdută dacă Marea Britanie s-ar retrage. El a declarat că Marea Britanie ar putea participa, dar nu ajuta la notarea regulilor.

El a declarat că Germania a câștigat beneficii enorme de pe piața unică curentă prin exportul bunurilor sale și că Marea Britanie ar putea face același lucru cu expertiza digitală. Vodafone este a saptea cea mai mare companie listată pe piața din Londra, cu operatiuni in 26 de tari si aproximativ 100.000 de angajați.

Marea Britanie reprezintă aproximativ 10% din profitul și vânzările sale. Colao, de asemenea, a sugerat că FTSE 100 de companii precum Vodafone si-ar putea muta sediul din Marea Britanie în cazul în care va părăsi UE. Acesta a declarat că Vodafone a fost foarte multumită in Marea Britanie , dar ar trebui să își reconsidere poziția în cazul în care libera circulație a persoanelor și a capitalurilor va fi restricționată.

http://www.bbc.com/news/business-36583845

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 37 = 38