Șeful VW ia o decizie controversată

RTXZ4J0

Șeful consiliului de supraveghere VW ia o decizie controversată

În anul 2014 Volkswagen a înregistrat pentru prima dată vânzări de peste 200 de miliarde de euro, prin vânzarea a peste 10 milioane de unități. Președintele consiliului de supraveghere, Piëch, se îndepărtează însă de CEO-ul grupului, dl. Winterkorn. Insiderii spun că ar vrea să îl omoare!!!. Apare acum o luptă pentru putere.

O luptă amară pentru putere este acum în plină desfășurare în interiorul celui mai mare producător auto european, Volkswagen. Președintele consiliului de supraveghere, Ferdinand Piëch, a fost însă izolat după un atac asupra directorului executiv, Martin Winterkorn. Membru în consiliul de supraveghere, Wolfgang Porsche se depărtează de vărul său Piëch. Chiar și premierul landului Niedersachsen, Stephan Weil (SPD) se pune în sprijinul directorului Winterkorn. Weil a spus pentru Hannoverschen Allgemeine Zeitung că acest gen de discuție deschisă este dăunătoare pentru compania Volkswagen, iar Winterkorn mai are de terminat contractul său în desfășurare, nefiind nevoie la ora actuală de nici un fel de acțiune.

Volkswagen aparține în principal familiilor Piëch și Porsche. În consiliul de supraveghere ce include 20 de capete aceste familii nu au însă nici un fel de majoritate și sunt oarecum dependente de sprijinul landului Niedersachsen ca acționar. Pentru efortul său însă familia Piëch nu a primit din partea familiei Porsche nici un fel de sprijin public. Wolfgang Porsche a declarat ca reprezentant al familiei Porsche că declarația dl. Piëch reprezintă opinia sa privată, care din punct de vedere obiectiv dar și al conținutului nu se potrivește cu imaginea familiei Porsche. Wolfgang reprezintă purtătorul de cuvânt al întregii familii Porsche.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-Aufsichtsratschef-Piech-bekommt-Feuer-article14884116.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 + = 70