Selfie-ul va înlocui parolele

Cebit-Messebesucher

În curând vor exista noi modalități pentru a plăti pentru cumpărăturile pe internet. Prin intermediul unui selfie-video. Amazon anunță un patent pentru această tehnologie, care ar trebui să facă plățile mai sigure.

Gigantul comercial american, Amazon, vrea să înregistreze un patent care prevede ca utilizatorul unui smartphone să poată efectua cumpărături online fără a folosi o parolă. În locul parolei cumpărătorul va înregistra un video cu propria sa înfățișare. Într-o cerere de patentare concernul a argumentat că, combinația dintre recunoașterea feței și gesturilor va crea un grad de siguranță mai mare pentru conturile clienților, decât o parolă clasică formată din caractere.

Astfel, camera video a smarthone-ului va trebui să înregistreze clipuri video pentru a putea identifica utilizatorul. Utilizatorului i s-ar putea cere să efectueze anumite gesturi sau mișcări precum să zâmbească sau să încline capul, explică Amazon în cererea de patentare, pe care a înaintat-o deja anul trecut.

Securitatea conturilor clienților este astfel mult îmbunătățită, pentru că va fi mult mai dificil pentru criminali să încerce să copieze formatul tridimensional al feței unui utilizator, se mai spune în continuare. Recunoașterea facială pentru efectuarea plăților este o temă de viitor pentru multe companii. Se zvonește că, chiar și gigantul internetului, Alibaba și firma de cărți de credit Mastercard ar lucra deja la o astfel de tehnologie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Selfie-soll-Passwort-abloesen-article17223561.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + = 7