SENZATIA TEHNOLOGICA A ANULUI :TRADUCEREA ONLINE

2-format530

Traducere instant de la Skype
Sfârșitul de an ar putea să  aducă o tehnolgie demnă de universul Star Trek. CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a anunțat personal că serviciul de telefonie pe internet Skype ar urma să fie capabil să traducă în timp real conversația dintre interlocutori.

Cu un nou program, compania de software Microsoft dorește ca pe viitor să traducă în timp real conversațiile video. O extindere corespunzătoare a serviciului de mesagerie va fi pusă în aplicare în decursul acestui an, pentru mai multe sisteme de operare și aplicații, conform blogului de tehnologie TechCrunch.

La Code Conference din localitatea Rancho Palos Verdes din statul american California s-a efectuat o demonstrație live în care, în timpul unei sesiuni video, traducerea a fost efectuată în timp real din germană în engleză și invers, atât partea de voce, cât și cea de afișare.

Această tehnologie de “translație universală” este o bine cunoscută componentă a universului Star Trek, iar aceasta ar putea deveni curând o realitate, scrie managerul Microsoft responsabil de produsul Skype, Gurdeep Pall, într-o postare pe blog. Elevi, diplomați, familii multilingve sau oameni de afaceri pot beneficia enorm de pe urma acestui software.

Programul este rezultatul a ani de cercetare, au declarat cei de la Microsoft. Printre provocări se numără vocile diferite și complexitatea a numeroase limbi, iar sistemul trebuie să acționeze corespunzător în reducerea întârzierii din traducere. Utilizatorii trebuie să aibe posibilitatea de a îmbunătăți programul prin feedback.

http://www.tagesspiegel.de/medien/digitale-welt/microsoft-stellt-neuen-dienst-vor-skype-kann-gespraeche-bald-simultan-uebersetzen/9965538.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 16 = 17