Serbia, poarta Chinei către UE, care s-a prins de manevra asiaticilor

RTX2DGER

Europa se plânge de multă vreme că, China va afecta puternic piața de oțel din Europa prin producție la supracapacitate și prețuri fără concurență. O fabrică sârbă de oțel își vede planurile afectate.

Deja la două săptămâni după achiziția surprinzătoare a unei fabrici de oțel din localitatea sărbă Smederevo de către compania chineză de stat HBIS există neînțelegeri cu guvernul de la Belgrad. Chinezii sunt supărați și nu doresc să plătească sancțiuni, citează ziarul sărb “Blic”. Motivul, sunt procedurile antidumping pe care Comisia UE le-a deschis săptămâna trecută și în cazul Serbiei.

China se folosește de Smederevo pentru a-și aduce propriul oțel fără probleme în Europa, critică directorul general al Asociației Europene a Oțelului “Eurofer”, Axel Eggert, cu privire la controversata investiție din Serbia. Chiar și dacă este vorba despre comercializarea în Europa a oțelului produs acolo, ar fi vorba despre o cofinanțare a producției de acolo prin subvenții chineze de stat, spune Eggert pentru Deutschen Presse-Agentur.

Eurofer se plânge de multă vreme că chinezii vor să plaseze în Europa producția lor imensă de oțel de 400 milioane de tone, la prețuri sub costul de producție. Întreaga piață europeană a oțelului totalizează în comparație doar 155 de milioane de tone.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Es-gibt-Zoff-um-serbisches-Stahlwerk-article18182981.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 + = 75