Servicii Verizon la BCE

ezb-ecb-verizon

Servicii Verizon la BCE
Grupul american Verizon conectează nu doar sediul guvernului de la Berlin, ci și sediul Băncii Central Europene de la Frankfurt, conform unor informații furnizate de SZ. Deși guvernul federal trage deja demonstrativ primele consecințe, securitatea împotriva spionajului NSA este departe de a fi una reală.

Documentul, care pune pe jar capitale de peste tot din lume, este de numai patru pagini. La capul actului din aprilie 2013 stă precizat foarte clar natura acestuia, top secret.

Toate datele telefonice, cine cu cine vorbește și când ar trebui să ajungă la NSA. Acest lucru nu a fost descoperit timp de zeci de ani. Documentul ar fi urmat să rămână secret până la data de 2038. Pentru avocații de confidențialitate acest lucru ar fi un coșmar, având în vedere ce circulă la acest moment prin guvernul federal. Ministerele federale și Cancelaria sunt alarmate de angajamentul exploziv al guvernului SUA.

În mod ironic, Verizon joacă un rol important pentru guvernul federal. Grupul are sarcina întreținerii rețelei diferitelor sedii, împreună cu parte din administrația federală. În plus, Verizon este implicată în menținerea securității IT. Chiar și autoritățile federale au avut încredere în ultimii ani cu prestarea de servicii IT sau de rețea.

Guvernul federal german vrea ca rețeaua de comunicații guvernamentală să fie frunizată și întreținută de Deutsche Telekom in viitor și nu grupul american. Chiar Bundestag-ul german vrea să scape cât mai curând de Verizon pe fondul implicării NSA în spionajul altor țări, astfel că apare nevoie unei protejări cât mai bune a informațiilor față de agenții sau companii străine.

http://www.sueddeutsche.de/digital/nsa-affaere-auch-die-ezb-nutzt-it-dienste-von-verizon-1.2022053

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =