Serviciile secrete germane vor mai mulți bani

590ab50d8df631dec65aa2513ff95907

Bundestag-ul se consultă în prezent privind bugetul pentru anul următor. Negocierile sunt încă în defășurare. Potrivit rapoartelor din presă BND și serviciile de pază vor bugete mai mari. Este vorba în special de nevoia sporită de supraveghere tehnică.

Serviciul Federal de Informații (BND) și Biroul Federal pentru Protecție (BfV) vor ca din anul 2017 să primească semnificativ mai mulți bani decât în anii precedenți, având în vedere numărul în creștere de amenințări de terorism și atacuri cibernetice. Din documentele secrete de buget, care au ajuns în mâinile unor agenții de presă precum NDR, WDR și “Süddeutsche Zeitung”, pot fi identificate anumite detalii. Serviciile interne și externe de informații vor printre altele să dezvolte activități de descifrare a comunicațiilor.

BfV estimează un buget de 307 milioane de euro conform proiectului de buget pentru anul 2017. Ceea ce reprezintă o creștere de 18% față de anul curent. Pentru BND sunt prevăzute fix 808 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 12%. Iar pentru aceste planuri ale serviciilor secrete trebuie să decidă experții din cadrul unui comitet din Bundestag.

Un purtător de cuvânt al BND nu a dorit să ofere cifre concrete. Bugetul BND este negociat în secret de Comitetul de Încredere din cadrul Bundestag și nu putea reprezenta subiectul unei dezbateri publice.

http://www.n-tv.de/politik/Geheimdienste-wollen-deutlich-mehr-Geld-article18587906.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 3 =