Serviciul chinez Didi încasează miliarde

Investitori financiari internaționali pompează în total peste cinci miliarde de dolari în serviciul chinez de transport Didi. Astfel că nu va deveni doar cel mai valoros concern tehnologic din Asia, va ajunge de asemenea să valoreze la fel de mult ca și Uber.

Serviciul chinez de transport – Didi Chuxing – a adunat de la investitori o sumă suplimentară de 5,5 miliarde de dolari americani. Cu acești bani se va finanța o campanie de expansiune la nivel internațional și dezvoltarea de tehnologii pentru automobile-robot, raportează serviciul financiar Bloomberg pentru Wall Street Journal.

Prin această rundă actuală de finanțare evaluarea totală a firmei se ridică la 50 de miliarde de dolari. Dacă calculele sunt corete, Didi va detrona concernul Xiaomi ca cel mai valoros concern de tehnologie din Asia care nu este listat la bursă, mai adaugă cei de la Bloomberg.

Cel mai cunoscut intermediar de servicii de transport, Uber – care provine din San Francisco, SUA – a fost evaluat în urma ultimei strângeri de fonduri la peste 60 de miliarde de dolari. Uber și Didi au dat o luptă crâncenă la mijlocul anului trecut pentru piața chineză. După ce ambele companii au aruncat pe fereastră miliarde de dolari sub formă de reduceri și subvenții pentru șoferi, Uber a renunțat și a acceptat ca afacerile sale chineze să fie preluate de Didi în schimbul unei cote de 17% din compania chineză.

Printre creditorii Didi care au participat la cea mai recentă rundă se află, potrivit rapoartelor, și investitorul financiar Silver Lake Partners, concernul japonez de tehnologie Softbank și Chinese Bank of Communications.

Chiar și Apple a investit anul trecut un miliard în serviciul Didi, într-un pas care este neobișnuit pentru compania americană. Serviciul chinez a ajuns la peste 20 de milioane de curse administrate pe zi, conform datelor adunate în toamna anului trecut.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinesischer-Fahrdienst-Didi-tankt-Milliarden-article19815816.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =