Serviciul de urgenţă de la Spitalul Judeţean se extinde cu un nou corp de clădire

Intr-o conferinta de presa organizata marti 28 martie 2017, primarul Ilie Bolojan împreună cu managerul Spitalului Clinic Județean de Urgenţă, dl. Carp Gheorghe, au prezentat un nou proiect care vizează modernizarea sistemului sanitar orădean și care va consta în extinderea Spitalului Judeţean pe partea de medicină de urgență, dar și pe partea de servicii spitalicești.
Managerul Gheorghe Carp a prezentat în detaliu acest proiect, finanțat de Banca Mondială cu 1,5 milioane euro, bani destinați extinderii UPU (Unitatea de Primiri Urgențe).

Ideea acestui proiect a pornit de la dezvoltarea spectaculoasă a serviciului de urgențe. Atunci când în Oradea s-a înființat UPU se înregistrau cca 25.000-30.000 de prezentări pe an, în timp ce anul trecut s-au înregistrat 150.000 de prezentări. Prin urmare volumul de muncă este mult mai mare, iar spațiile desfășurării actului medical în bune condiți ar trebui să fie mult mai mari.
Particularitatea acestei noi clădiri este că va găzdui la etaj primul laborator robotizat din România, în stânga va fi farmacia care va avea cel mai modern sistem de eliberare, gestionare și transport al medicamentelor, fiind dotată cu depozite pentru transport computerizat, iar înspre clădirea corpului B va fi sterilizarea centrală.

Cat despre suprafețele construcției, acestea vor fi: demisol (cuprinde extindere și modernizare UPU) – 1763 mp, parter (care va fi ocupat de laborator, farmacie și sterilizare) – 1684 mp și etajul I (unde va fi amenajat amfiteatrul, vestiarele și birouri UPU) – 1123 mp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 + = 39