IN SFARSIT-VERDE PENTRU AUTOSTRADA BORS SUPLACU

autostrada-transilvania

 

Dupa eforturi insistente ale tuturor factorilor de business dar si politici din Bihor, in sfarsit statul roman a scos la licitatie  constructia celei mai scumpe autostrăzi din România sau din Europa, de până acum. Valoarea contractului: 333 mil. euro pentru 60 km

Contractul pentru finalizarea Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, secţiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borş (km 4+200 – km 64+450), finanţat cu bani de la bugetul de stat, va fi atribuit prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut.

Acordul este estimat la 987 milioane lei, fără TVA, valoare la care se vor raporta ofertanţii pentru întocmirea propunerii financiare, şi poate ajunge până la 1,184 miliarde lei, în cazul unor eventuale suplimentări, potrivit unui anunţ al CNADNR.Ofertele sau cererile de participare pot fi depuse până la 9 iulie 2014. Termenul pentru finalizarea contractului este de 54 de luni de la data atribuirii contractului.

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a declarat la Oradea la intilnirea cu participantii la CONFERINTA PE CONSTRUCTII A FPB că lucrările pentru tronsonul Suplacu de Barcău – Borş, cu un grad de realizare de 52%, vor începe în octombrie şi vor fi finalizate în termen de doi ani. Lucrările la acest tronson au început în 2007.Proiectul autostrăzii Braşov-Borş, denumit Autostrada Transilvania, a fost aprobat în 2003 şi început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde de euro încheiat cu Bechtel, care trebuia executat până în 2012. Contractul a suferit în decursul timpului mai multe modificări şi a fost reziliat în mai 2013.

Interesul bihorenilor dar nu numai este ca totusi aceasta autostrada sa aiba un cap-cel mai bun fiind celdinspre Bors ca legatura cu occidentul dar si culoarul de sosiri investitionale sa fie facil.

——————————————————————————————————————————————–regular_smile…..sa speram ca nu va fi o iluzie anuntul cu autostrada…

Un iluzionist lucra pe un vapor. In fiecare saptamana, dadea cate o reprezentatie. De fiecare data, spectatorii erau altii, asa ca isi permitea sa faca mereu aceleasi scamatorii. Singura problema era papagalul capitanului, care incetul cu incetul a inceput sa priceapa care sunt trucurile si s-a apucat sa dezvaluie secretul in mijlocul fiecarei reprezentatii:
– Aaaa, uitati, nu e aceeasi palarie!
– Aaaa, uitati, florile sunt ascunse sub masa!
– Aaaa, uitati, are ascunse niste carti in maneca! Si asa mai departe.
Iluzionistul se enerva de fiecare data, insa nu avea ce face.
Intr-o zi, vaporul are un accident si se scufunda. Singurii supravietuitori sunt iluzionistul si papagalul.
Timp de cateva zile plutesc fiecare pe cate o scandura si se privesc plini de dusmanie, fara sa scoata vreun cuvant.
Pana la urma, papagalul cedeaza si zice:
– OK, ma dau batut. Unde e vaporul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 32