Sfârșitul dramei grecești este departe

58726604

Sfârșitul dramei grecești este departe

Guvernul grec răspândește recent speranțe asupra unui acord cu creditorii săi, chiar în această săptămână. Șefa FMI, Lagarde, nu vede însă un astfel de acord ca fiind posibil. Chiar și alți membri ai G7, care se întâlnesc acum la Dresda, se arată de asemenea sceptici.

Șefa Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, vede negocierile privind alte ajutoare financiare pentru Grecia amenințată de faliment ca fiind departe de o concluzionare. Lagarde a declarat pentru postul de televiziune ARD că mai sunt încă foarte multe de făcut. Ea este cu toate acestea liniștită de faptul că țara este sigură de capacitatea de a-și îndeplini obligațiile de plată. În ultimele câteva săptămâni mișcările au fost destul de clare, rezultatele palpabile însă nu au fost încă atinse.

Un purtător de cuvânt al guvernului grec a confirmat cu toate acestea faptul că Atena se așteaptă la încheierea unui acord în această săptămână. Optimismul guvernului elen se bazează pe fapte curente, a declarat purtătorul de cuvânt Gabriel Sakellaridis. Condițiile sunt acum propice pentru acestea, pentru a obține afaceri profitabile.

Lagarde a respins acuzațiile din partea Atenei, cum că FMI ar fi complicat în prealabil discuțiile. Organizația lor lucrează echilibrat și plin de respect, spune aceasta. Șefa FMI participă în prezent la reuniunea miniștrilor de finanțe și guvernatorii băncilor centrale din țările membre G7 de la Dresda. Criza din Grecia nu este oficial pe agenda reuniunii. Cu toate acestea, pe lângă Lagarde vor fi prezenți la Dresda și șeful BCE, Mario Draghi, șeful grupului euro, Jeroen Dijsselbloem și comisarul UE pe probleme economice, Pierre Moscovici.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ende-des-Griechendramas-weit-entfernt-article15188521.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =