Sfâsietor, România a ajuns exemplu didactic de coruptie in media educaționala germana, la ASA NU!

Că ne place sau nu dar corupția din România a devenit obiect de studiu în emisiunile pentru copiii germani.

Emisiunea ”Logo! Die Welt und Ich” (Lumea și eu) – a postului TV pentru copiii germani KIKA (aparținând canalului național ZDF) a abordat în seara de luni, 13 februarie, și problema corupției.

Copiilor le-a fost explicat ce înseamnă corupția (”extra Geld”), unde se întâlnește ea în viața de toate zilele și a fost și exemplificată. Cu România.

Explicația a atins inclusiv reacția populară față de mită – de la medic la funcționar, politist, judecător și politician – prin protestele de stradă de la București, acoperite și ele, de o altă știre prezentată pe înțelesul copiilor.

Emisiunea – care e buletinul de știri al copiilor, este difuzată în fiecare seară la 19,50 și acoperă știrile din lume abordate și de postul mamă ZDF.

Linkul privind explicarea corupției, cu studiul de caz România este AICI : ”În România, mulți oameni plătesc bani în plus pentru lucruri la care e interzis să se ceară bani în plus. Asta se numește corupție.

Mulți români demonstrează în aceste zile împotriva corupției. Logo! explică unde și cum există corupția zilnică în România” . Video-ul nu mai are nevoie de nicio traducere.

Iar AICI – prezentarea demonstrațiilor de la București, în emisiunea Logo!

Dureros si fără comentarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 3