Sfaturi care te ajuta sa depasesti un esec

waystobouncebackafteramistake

Greselile, mai ales acelea care ne urmaresc mult timp dupa ce le-am facut, ne pot face sa ne simtim ca si cum am ramas cu totul in urma si suntem ruinati, neavand nici o posibilitatea de indreptare a lucrurilor. Insa, nu este asa, suntem oameni, iar prin natura noastra suntem supusi greselilor. Nu se termina nimic, si poate fi doar un inceput pentru alte lucruri la care nici macar nu am meditat, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa treci peste un esec, indiferent de marimea acestuia:

  1. Gândeste-te de ce ai făcut greșeala respectiva.

Când facem o greșeală, trebuie sa evaluam starea mentală și emoțională, care a condus la decizia noastra. În unele cazuri, ne putem da seama că am luat decizia de frică. Dacă acesta este motivul, gandeste-te la ce a generat acea frică și construieste un model mental în jurul acestor emotii. Reflecta o perioada de timp la acest sentiment, si asigura-te ca il vei recunoaste in viitor si fereste-te sa comiti aceeasi greseala din nou.

  1. Recupereaza-te.

Greșelile sunt inevitabile. Acestea se întâmplă tuturor. Când faci o greșeală, acorda-ti un timp pentru a reflecta și a te recupera. În funcție de ceea ce se întâmplă, ar putea însemna sa stai departe de biroul pentru masa de prânz, sau sa ceri o zi libera, sau sa iti programezi concediul.. Timpul petrecut departe iti oferă o oportunitate sa scapi de emotiile tale si incepi sa te gandesti la ce poti face diferit data viitoare pentru a obține rezultate diferite.

  1. Nu lăsa emoțiile să te copleseasca.

Cheia este sa nu lasi emotiile sa iti stea in cale. Problemele sunt adesea mult mai mari în mintea noastră decât sunt în realitate. În loc sa te plangi de ce ai facut greselile incearca te concentrezi asupra a ceea ce se poate face pentru a corecta problema. Vei incepe sa te simti mai bine atunci când începi să faci lucruri pentru a rezolva problema si sa simti ca ai din nou controlul asupra ta.

  1. Mergi mai departe.

Cu excepția cazului în care greșeala este catastrofală, incearca sa te concentrezi pe următoarea sarcină (care ar putea fi rezolvarea greselii). După o mulțime de greșeli catastrofale-aparent, o să realizezi că puține greșeli sunt ireversibile.

  1. Cauta un rezultat pozitiv.

Greșelile se vor intampla și nu ne putem trăi viața cu frica de greșeli. Atunci când facem greșeli, este important să ne gandim la motivul pentru care am facut aceste greseli și să învațam cum sa evitam sa le facem din nou. Este de asemenea important să se găsească un rezultat pozitiv, care s-a creat din această greșeală.

  1. Asigura-te că nu se vor întâmpla din nou.

Cea mai mare greșeală în afaceri (sau în viață), este una pe care o repeti. Nu repeta aceeași greșeală de două ori; asigura-te că inveti nu numai din greșelile tale, ci si să pui în aplicare procesele și discuțiile cu echipa pentru a te asigura că nu le vei mai repeta. De asemenea, nu insista prea mult pe acestui lucru; cu toții facem greșeli. Gândirea pozitivă merge la un drum lung.

http://www.success.com/article/7-ways-to-bounce-back-after-a-mistake

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 49 = 59