Sfaturi importante pentru conducerea bicicletelor electrice (1)

Cine cumpără o bicicletă electrică va avea în general tendința de a o trata ca o bicicletă convențională. Dar există diferențe mici și subtile. Pedelec cântărește ceva mai mult decât o bicicletă normală, poate atinge o viteză mai mare mulțumită cuplului suplimentar produs de motorul electric, iar controlul direcției necesită ceva mai multă îndemânare. De aceea este recomandat pentru cei care își cumpără pentru prima dată un pedelec să treacă printr-un curs de conducere.

Pentru un eBike precum și pentru toate produsele tehnice există câteva reguli de bază, cum ar fi primul lucru înainte de utilizare ar fi să cunoaștem îndeaproape caracteristicile sale. Este recomandat să se citească instrucțiunile de utilizare sau pagina web a producătorului. Apoi se poate merge pentru prima tură pe bicicletă, iar locația pentru eveniment ar trebui să fie un spațiu izolat sau puțin circulat, cum ar fi parcarea unui supermarket, pentru ca biciclistul să poată testa felul în care se comportă acest vehicul.

Având în vedere că spre deosebire de bicicleta convențională viteza de rulare este mai mare, forța de frânare este de asemenea mult mai ridicată, trebuie aplicate tehnici adecvate. Așa că ar fi bine să o testați într-un spațiu izolat înainte de a pleca la drum.

Pentru a atinge o rază de acțiune decentă și stabilitate în viraje este esențial ca presiunea în pneuri să fie adecvată. Pe partea laterală a anvelopelor se regăsesc de cele mai multe ori caracteristici privind presiunea minimă și maximă pentru modelul respectiv. Dar fiți atenți cum faceți măsurătoarea. eBike-ul are o greutate mai mare decât o bicicletă convențională, datorită prezenței motorului electric, iar acest lucru înseamnă o presiune mai mare pe anvelope atunci când ea rulează.

Dacă nu sunteți siguri de tehnica dvs în domeniu, ar trebui să cereți sfatul unui specialist. Bosch, spre exemplu, este implicat activ în formare continuă și oferă cursuri cuprinzătoare pentru dealeri specialiști.

https://www.bosch-ebike.com/en/news-and-stories/news/riding-technique/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1