Sfaturi pentru a dezvolta increderea in tine

Deși diferența de încredere se aplică în primul rând la femei, cei care se simt marginalizați în orice tip de experiență, sunt de asemenea inclusi. Poti spune, de exemplu, ca tu ești cea mai tânăra sau bătrână persoană de la birou, un introvertit sau in minoritate. Te-ai putea simți nesigur și sa incepi sa pui la indoiala fiecare acțiune. Urmeaza urmatoarele sfaturi pentru a spori încrederea in tine astfel încât sa ajungi pe linie cu competența ta.

1. Fa alegeri.
Este probabil sa fii mai mult decât calificat pentru postul in care te afli. In loc de a-ti îmbunătăți abilitățile, concentreaza-te pe creșterea încrederii in tine. O parte semnificativă a încrederii este ceea ce psihologii numesc: alegerea noastră. „Cu un efort sârguincios, toți putem alege să crestem încrederea in noi“, au scris Katty Kay si Claire Shipman în Codul Increderii. Chiar dacă ești îngrozit sa-i ceri sefului tau o marire de salariu, ignora gândurile negative și fa-o.

2. Evita capcana perfecționismului
Eșecul și asumarea de riscuri sunt componente cheie ale încrederii. Cara Maksimow, un asistent social, spune că femeile pot începe depășirea tendințelor lor perfectioniste prin acceptarea faptului că nu totul în viață este sigur. Ea spune clienților care luptă cu perfecționismul să-și imagineze sarcina sau provocarea ca pe o partea de jos a unei scări. „Mulți dintre noi cred că este nevoie să vedem ce va aparea la partea de sus, dar nu este nevoie sa vezi partea de sus, pentru a face un pas“, spune ea.

3. Sprijina încrederea intrinseca.
Ești mai încrezător decât crezi. Doar ia în considerare acest lucru: Luarea deciziilor de zi cu zi, cum ar fi ce să mănânci la masa de prânz sau ce sa ii scrii mamei tale, necesită un nivel scăzut de încredere. „În fiecare zi luam sute de decizii, aproape inconștient, care necesită încredere de bază,“ mai scriu Kay și Shipman în Codul Increderii. Creste increderea in tine amintindu-ti toate succesele micilor decizii pe care le iei in fiecare zi.

5. Începe devreme.
Învăța copiii beneficiile încrederii de la o vârstă fragedă. Încurajați-i să își asume riscuri, și apoi să învețe cum sa accepte eșecul. Sa fii considerat „bun“ tot timpul nu este întotdeauna cel mai important lucru.

6. Nu-ți fie teamă să ceri sfaturi.
Nu iti fie teama sa ceri sfaturi celorlalti din jurul tau. Majoritatea vor dori sa iti impartaseasca ceea ce ei stiu. De asemenea, oamenii mai in varsta sunt cei care ne pot oferi mai multe sfaturi folositoare,deoarece au experienta esecurilor, castigurilor, experienta de viata.

7. Fii un apărător public in creierul tau.
Shipman ofera acest sfat pentru femeile care se străduiesc să devină mai încrezătoare. Ea citează acest exemplu: Să presupunem că ai primit o recenzie de performanță la locul de muncă, iar seful tau ti-a dat 80 la suta feedback pozitiv si 20 la suta feedback negativ. În loc sa te concentrezi pe procentul negativ de 20 la sută (la fel ca multe femei), reorienteaza gandurile pentru a realiza ca majoritatea oamenilor primesc comentarii similare. Amintește-ti ca feedback-ul a fost în principal pozitiv.

http://www.success.com/article/use-these-7-tips-to-boost-your

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 40