-
Fixeaza-te pe misiunea ta.
Într-o pornire mai ales, este vital ca fiecare mare decizie pe care o iei sa fie în domeniul de aplicare al misiunii tale. Nu detii resursele mentale sau fizice pentru a cauta prea mult si in cele din urma sa si reușeşti. Așa că întotdeauna întreaba-te care este opțiunea care te va duce mai aproape de scopul misiunii tale, iar apoi alegerea ar trebui să fie simplă.
-
Setează-ti o limită de timp.
Cu presiunea unei limite de timp, va trebui să ajungi la punctul problemei mai repede și să colectezi argumente pro și contra într-un mod mai rapid.
-
Evită oboseala deciziilor.
Oboseala reduce energia mentala. Sute de decizii zilnice banale, degradeaza capacitatea noastra de a ne concentra. Eu încerc să sistematizez mici decizii, așa că nu trebuie să transpir pentru chestii mici. Atunci când trebuie sa abordezi o decizie importanata, iti vei concentra toata atentia pe ceea ce merita.
-
Controleaza-te asupra a ceea ce poti controla.
Este important să te concentrezi asupra a ceea ce este în controlul tău direct. Cu cât te concentrezi mai mult asupra a ceea ce se poate controla, cu atât mai repede vei lua decizia importanta.
-
Decide dacă decizia poate fi anulată.
Jeff Bezos a spus că, cel mai bine este atunci când poti sublinia două tipuri de decizii: deciziile pe care le poţi anula și deciziile definitive. Păstreaza acest lucru în minte în timpul luarii deciziilor, în scopul de a trece mai repede ca organizație. În cazul în care o decizie poate fi anulata după ce a fost pusă în aplicare, nu pierde timpul fiind neconcludent. Decide să pui în aplicare, să evaluezi și reiterezi, dacă este necesar.
-
Creaza o cotă a deciziilor de zi cu zi.
Angajeaza-te sa poti lua un anumit număr de decizii pe zi. Ele pot fi mici sau importante, dar procesul este același. Dacă vei putea păstra evidența numărului de decizii zilnice, vei începe să le poti lua mai repede și mai des.
-
Îmbrăţişează incertitudinea.
Inceputul se câștiga cu viteză, nu clarviziune. Atunci când încerci să faci ceva nou, nu vei avea 100 la suta din informatiile de care crezi ca ai nevoie; nu există întotdeauna rapoarte ale industriei sau cele mai bune practici pentru a adera la acestea, astfel trebuie sa accepti că vei gresi 25% din timp și să încerci sa adopti cât mai multe decizii posibil, urmate de executare.
http://www.success.com/article/9-tips-to-make-smarter-decisions-faster