Sfaturi pentru ouă fierte perfect

image

În teorie, ouă fierte tari este unul din cele mai simple lucruri pe care le putem face în bucătărie. Dar este și unul din lucrurile pe care le putem greși la fel de simplu. Dacă le veți fierbe prea mult, gălbenușul va căpăta culoarea verde. Dacă le fierbeți la temperatură prea mare, albușul capătă o textură cauciucată. Nu le fierbeți suficient de mult iar gălbenușul rămâne lichid. Dacă veți urma câteva sfaturi testate veți scăpa de toate aceste probleme, pentru a avea parte de ouă fierte gustoase, arătoase și ușor de curățat.

Ouăle se plasează într-o cratiță și se adaugă suficientă apă pentru a le acoperi un circa 2-3 cm. Apa se dă la fiert cu ajutorul unei temperaturi medii. Se înlătură de pe foc și se acoperă cratița. Se lasă să stea 12 minute. Pentru ouă mai cremoasă, lăsați doar 10 minute. Se stoarce apa și ouăle se transferă într-un bol cu apă rece ca gheața până când sunt suficient de reci pentru a putea fi luat în mână (5-10 minute). Ouăle pot fi ținute la frigider pentru maxim o săptămână.

Nu este nimic mai enervant decât să te chinui să cureți un ou care a fost fiert necorespunzător. Dacă coaja nu cade singură în bucăți mari, atunci aceasta se va sparge în bucăți tot mai mici și se va putea îndepărta doar împreună cu părți din albuș. Pentru a perfecta acest proces, aici sunt câteva sfaturi pe care le-am găsit pentru a ne ușura munca de fiecare dată:

Învechiți ouăle. Ouăle mai vechi sunt mai ușor de curățat. Faceți planuri în avans și folosiți doar ouă care s-au aflat în frigiderul vostru pentru cel puțin o săptămână. Pe măsură ce ouăle se maturează, umezeala se evaporă treptat prin porii din coajă, ceea ce determină extinderea pungilor cu aer de la extremități, ne explică Jorie Nicole McDonald de la Southern Living. Acest lucru va determina coaja să se desprindă mult mai ușor după fierbere. De asemenea, asigurați-vă că ouăle au fost ținute la frigider înainte de fierbere pentru o curățare mai ușoară. Scufundarea lor într-o baie de apă rece ca gheața după fierbere va însemna că vom putea lucra mai ușor cu ele, dar dacă crăpăm ușor coaja înainte de a le băga în apă rece, atunci ele vor fi mult mai ușor de curățat. Odată ce s-au răcit, curățarea trebuie să înceapă din capătul mai tocit. Din moment ce acolo se acumulează mai mult aer sub coajă, va fi mult mai simplu să îndepărtăm porțiuni mari de coajă.

https://www.menshealth.com/nutrition/a19181187/how-to-make-peel-perfect-hard-boiled-eggs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1