Sfaturi valoroase pentru tineri de la oamenii de succes, precum seful General Motors, patronul Virgin group, autoarea Harry Potter

4628862538_ef98bdb6bf_o-1024x670

Una dintre cele mai bune căi prin care poți merge mai departe și prin care îti poți atinge scopurile în viață e aceea de a învăța de la oamenii care au deja succes. Dacă îți deschizi inima să le asculți sfaturile, cel mai probabil, îți vei atinge mult mai repede obiectivele.

Este mai important să te concentrezi pe tipul de atitudine pe care alegi să o afișezi când îți transformi visele în realitate, decât pe ceea ce știi deja. După cum Leonardo da Vinci spunea: “Învățarea nu obosește niciodată mintea”.

Acești oameni de succes au trecut prin ceea ce tu experimentezi și, probabil, au înfruntat foarte multe respingeri înainte ca, companiile lor să crească. Pentru ei, provocările continuă să existe, doar că la un cu totul alt nivel, dar au rămas, în continuare, la fel de dedicați scopurilor lor. Tocmai de aceea, sunt o grămadă de lecții de viață pe care le poți învăța observând ce au făcut pentru a ajunge unde sunt acum.

Nu trebuie să reinventezi roata. Este mult mai înțelept să le urmezi pașii și să faci lucrurile pe care ei le-au făcut pentru ași construi cariere de succes.

Aici vei găsi câteva sfaturi de valoare de la oamenii de succes din care poți învăța:

• Mary Barra, CEO General Motors – Fă ceva de care ești pasionat
Fă ceva ce iubești. Dacă faci ceva de care ești pasionat, te îndrepți în mod natural spre succes, și multe lucruri ți se vor întâmpla pentru care nu trebuie să îți faci griji.

Maya Angelou, autor american, poet și activist al drepturilor civile – Iartă-te
Este foarte important ca fiecare ființă umană să se ierte pe sine, pentru că vom face greșeli, este inevitabil. Dar o dată ce o faci sau o vezi, iartă-te și spune-ți: Ei bine, dacă aș fi știut mai bine, aș fi făcut mai bine!
În loc să te învinovățești pentru greșelile tale, mai bine ai realiza cât te ajută să crești, să te redescoperi și-n ultimă instanță, să-ți vezi adevăratul tău potențial.

• Richard Branson, fondatorul Virgin Group – Un regres nu este niciodată un lucru răuNu văd niciodată un regres ca pe o experiență negativă. Este doar o curbă de învățare, ne spune Richard.
Din regresele sale, a învățat foarte repede cum să le folosească drept platformă pentru a învăța mai multe despre afaceri. Adaptează-te repede la schimbări și acceptă rapid când ceva nu merge bine, iar atunci, schimbă macazul sau închide afacerea.

• J. K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter – Îmbrățișează eșecul
Când J. K. Rowling a început cu 15 ani în urmă, au fost timpuri grele pentru ea şi fiica ei. A trebuit să facă faţă multor refuzuri până când să îi fie, în cele din urmă, acceptată cartea de către Christopher Little şi să ajungă la succesul pe care îl ştim azi.
Este imposibil să trăieşti fără a eşua în ceva, doar dacă trăieşti într-atât de precaut ai putea la fel de bine să nu fi trăit deloc. În oricare dintre cazuri, vei eşua din oficiu, ne spune ea.

http://www.lifehack.org/327911/valuable-advice-from-highly-successful-people-for-young-people

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2