SFO investighează fraudarea prețurilor pe piața valutară

_75239192_z20rnbqu

SFO investighează fraudarea prețurilor pe piața valutară
Biroul pentru Fraude Grave (SFO) a lansat o anchetă penală în cazul sesizărilor de fraudare a prețurilor pe piața valutară a 3 trilioane de lire sterline într-o singură zi. Potrivit directorului SFO, se vor examina acuzațiile de “comportament fraudulos”. În jur de 15 agenții internaționale sunt investigate pentru acuzații de coluziune și manipulare a prețurilor.Se afirmă că, comercianții foloseau chat-ul online, pentru a planifica stabilirea prețurilor de referință.

Autoritatea de conduită financiară (FCA), a declarat că în luna octombrie, au aderat şi alte autorități de reglementare, din întreaga lume, în examinarea potenţialelor firme care manipulau piața valutară. Mai multe banci de investitii, printre care Barclays și HSBC au suspendat deja comercianții valutari ca urmare a anchetei FCA. Iar în luna martie a acestui an, Banca Angliei a suspendat un membru al personalului datorită probelor.

Pentru descoperirea probelor incriminatorii, SFO va lucra în cooperare cu FCA și Departamentul de Justiție al SUA, care şi-a anuntat propria anchetă penală în octombrie anul trecut. La inceputul acestui an, procurorii din SUA a zburat la Londra pentru investigarea persoanelor acuzate de manipulara pieței valutară.
http://www.bbc.com/news/business-28405777

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 10 =