Shake-urile dintre mese ar putea conține mult zahăr

7 Healthy Snacks That Will Tame Your Appetite

În anii `90 occidentalii s-au bucurat de multe reclame în revistele populare de fitness pentru diferite shake-uri care înlocuiau complet o masă, acestea fiind promovate în principal de culturiști. Reclamele promiteau creșterea imediată în greutate, tot ce trebuia să facă consumatorii era să deschidă un pachet de pudră, să amestece conținutul cu lapte sau apă pentru a obține o pastă, iar ca prin magie utilizatorul dezvolta mușchi.

Din acele zile și până în prezent, piața pentru produse de substituție alimentară s-a dezvoltat semnificativ. Acum, putem vedea în mod frecvent shake-uri de înlocuire a meselor și diferite produse similare care apar în fotografiile oamenilor pe Instagram, diferite branduri lăudând produsele ca fiind realizate din ingrediente nemodificate genetic, provenind din munții din Peru.

Bineînțeles că nu mai trebuie să precizăm că aceste shake-uri nu vor face să vă crească mușchi instantaneu, dar pot servi ca o sursă nutrițională de calitate, în special când nu există o alternativă mai bună și mai convenabilă. Dar ne punem în continuare întrebarea: sunt ele sănătoase pentru noi?

Înainte de toate, este important să clarificăm diferența între un shake de înlocuire a meselor și un shake proteic. Spre deosebire de shake-ul proteic, cel pentru înlocuirea meselor oferă mai multe fibre, carbohidrați și calorii per porție. Acesta este de obicei îmbunătățit cu vitamine, minerale și chiar anumite ierburi.

Este de asemenea important să menționăm că nici un fel de shake-uri de înlocuire nu pot substitui în mod real o masă adevărată. Ele trebuie folosite ca cea mai bună alternativă atunci când o masă adevărată nu este posibilă. De asemenea, shake-urile de înlocuire nu vor ajuta în pierderea greutății. Dacă veți citi eticheta cu detaliile conținutului, aceasta ar putea să precizeze un conținut ridicat de calorii și zahăr. O sticlă de Ensure Plus, spre exemplu, cu aromă de vanilie, conține 20 de grame de zahăr, sau ceva mai mult decât jumătate din consumul zilnic de zahăr, recomandat de American Heart Association (AHA), care precizează un consum de maxim 36 de grame pe zi.

https://www.menshealth.com/nutrition/a19405133/meal-replacement-shakes-healthy/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =