Shanghai se scufundă în Smog

RTX1YPJ6După capitala Beijing și metropola chineză Shanghai este cuprinsă de Smog. Fabricile își reduc producția, copii nu mai au voie în aer liber.
Poluarea aerului din Shanghai A atins valori record. După cum raportează agenția de știri Bloomberg, fabricile au fost somate de autorități să își reducă producția. Altele trebuie să își sisteze complet activitatea.

Copii și persoanele în vârstă nu au voie să își părăsească locuințele. Concentrația de substanțe nocive este mai periculoasă decât a fost în ultimii doi ani de zile.

Concentrația de praf fin a ajuns în acest oraș cu 20 de milioane de locuitori la un nivel de 281 micrograme pe metru cub, ce între timp s-a mai redus ușor. Organizația Mondială a Sănătății OMS recomandă o valoare maximă de 25 de micrograme.

Shanghai este puternic poluat, anunță dimineața autoritatea pe site-ul său, care urmărește nivelul de poluare. Astfel că a fost atins cel mai ridicat nivel de pe scala cu șase nivele.

Lucrul pe șantiere a fost astfel redus. Iar școlile nu mai au voie să lase copii în aer liber. Prima dată în ultimele săptămâni Beijingul a lansat alarme. China este cunoscută ca fiind cel mai mare emitent de gaze cu efect de seră și suferă de urma unei poluări masive a aerului datorită, printre altele, a numeroaselor centrale pe cărbune.

Aerul poluat din China costă, potrivit datelor cercetătorilor americani, viața a peste 4000 de oameni zilnic. 38% din populația de peste un miliard respiră un aer extrem de nesănătos, potrivit standardelor americane.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Shanghai-versinkt-im-Smog-article16572271.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 2