Shanghai va închide cel puțin 200 de fabrici

RTX1WFCB

Summit-ul G20 ce are loc în China ar trebui să asigure dezvoltarea creșterii economice. Pe lângă asta, el va determina închiderea multor fabrici din metropolă.

Autoritățile chineze se bazează pe o strategie dovedită, pentru a preveni smog-ul pe scară largă: În Shanghai în următoarele două săptămâni vor fi închise 255 de unități industriale. Astfel, poluarea aerului în perioada premergătoare summit-ului G20 va fi redusă semnificativ, acesta având loc la începutul lunii septembrie la Hangzhou, care se află la o distanță de 190 de kilometri. Autoritățile din regiunile învecinate au publicat declarații similare.

Vor fi închise, printre altele, centrale electrice, rafinării sau companii de logistică. Afectate sunt întreprinderi de pe o rază de 300 de kilometri din jurul metropolei Hangzhou.

China se confruntă cu probleme grave de mediu datorită industrializării sale rapide. Multe orașe cu populație de milioane de oameni, precum Beijing sau Shanghai suferă de pe urma smog-ului dens. În cazul unor evenimente importante – precum Jocurile Olimpice – zeci sau sute de fabrici sunt oprite pentru a oferit oaspeților un aer mai curat. Întâlnirea grupului de țări industrializate și în curs de dezvoltare (G20) este cel mai important eveniment diplomatic din China din acest an.

Pe termen lung China va trebui să găsească o cale pentru a combate poluarea mediului înconjurător, citează agenția de știri Reuters din spusele lui Jing Chunmei, angajat al fabricii de gândire chineză – “China Center for International Exchanges”.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Shanghai-macht-mehr-als-200-Fabriken-dicht-article18487981.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =