Sharp a făcut public planul de salvare bancar şi reducerea locurilor de muncă

_82988768_185534076

Sharp a făcut public planul de salvare bancar şi reducerea locurilor de muncă

Producătorul japonez de electronice, Sharp a fost de acord cu un plan de salvare în valoare de 200 miliarde de yeni (1,7 miliarde de dolari) din partea băncilor, după ce a anunțat pierderi suplimentare și reduceri de personal. Acesta este al doilea plan de salvare primit de Sharp in utlimii trei ani.

Compania cu sediul în Osaka a raportat o mai mare pierdere netă decât era de așteptat pentru primul trimestru, de 222 miliarde de yeni japonezi (1.86 miliarde de dolari). De asemenea, firma a anuntat ca va reduce aproximativ 10% din forța de muncă la nivel mondial, inclusiv 3.500 de locuri de muncă în Japonia. Sharp a anuntat ca a inregistrat “deficite mari pentru anul trecut”, în mare parte, datorită “lipsei de previziune în schimbările de pe piață” și o deteriorare a activității sale TV LCD în America. Se confruntă, de asemenea, cu o concurență dură în divizia de smartphone-uri.

Sharp a declarat că Mizuho Bank si Banca Tokyo-Mitsubishi UFJ va oferi 100 de miliarde de yeni în investiții fiecare. Acesta primește, de asemenea, 25 miliarde yeni de la Japonia Industrial Solutions pentru a ajuta la finantarea “strategiei de creștere a afaceri”. Analistii spun că reorganizarea firmei și planul de salvare sunt mișcări vitale pentru viitor.

http://www.bbc.com/news/business-32732925

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 − 78 =