Sharp anunţă o creştere de 55% a profitului operaţional

_76669642_185534076

 

Sharp anunţă o creştere de 55% a profitului operaţional
Producatorul japonez de electronice, Sharp, a raportat o creștere de 55% de la an la an, în profitul operational pentru trimestrul aprilie-iunie, ceea ce depăşeşte orice aşteptare. Rezultatele sunt cauzate, în mare parte de vânzările puternice ale ecranelor de televizoare cu cristale lichide (LCD) în unele țări, inclusiv China. Gigantul produător de electronice a raportat 45.36 milioane de dolari în profitul operațional global pentru această perioada.

Sharp este cel mai mare producator japonez de ecrane LCD și al treilea cel mai mare producator de televizioare. Ecranele LCD sunt utilizate în televizoare, precum și unele smartphone-uri, inclusiv iPhone de la Apple. Unele rapoarte spun ca firma produce deja ecrane pentru următorul smartphone Apple, iPhone 6, care va fi lansat luna viitoare.
Cu sediul în Osaka, Sharp a implementat recent un program major de restructurare, pentru a lupta împotriva unei cereri incetinite pentru produsele sale, a concurenței tot mai mare și o monedă japoneză puternică.

Restructurarea, care a inclus reducerea locurilor de muncă, a avut un anumit impact asupra performanței sale în ultimele luni. Ca parte a planurilor sale de creștere, Sharp a declarat că se concentrează pe stabilirea a cinci domenii de afaceri, inclusiv servicii de sănătate și medicale, robotică și educație, printre altele.
http://www.bbc.com/news/business-28600782

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 − 52 =