Sharp dă prioritate pentru Foxconn

6a452667ab23d5b387b224cda33edcb9Va mai ajunge Sharp în mâini străine? Concernul de electronice ce suferă din punct de vedere economic vrea să își cedeze activitatea, sub presiunea situației actuale, pentru aripa protectoare a Foxconn, furnizor al Apple. Dar mai există și alți doi candidați.

Partenerul taiwanez al Apple, Foxconn, dorește să preia concernul de electronice Sharp. El a primit din partea japonezilor prioritate la negocierile de achiziție, anunță șeful Foxconn, Terry Gou. El vrea să încheie cu Sharp un acord până pe data de 29 februarie.

Foxconn ar fi ofertat, potrivit rapoartelor din presă, fix 5,1 miliarde de dolari americani pentru compania japoneză. Anterior președintele Sharp, Kozo Takahashi, a explicat faptul că se concentrează pe negocierile cu Foxconn. Dar va continua discuțiile și cu fondul Innovation Network Corporation of Japan (INCJ), sprijinit de guvernul japonez. Fondul vrea să investească fix 2,5 miliarde de dolari.

Experții văd INCJ ca și favorit. Motivul sunt eforturile guvernului japonez de a împiedica preluarea Sharp de către forțe din străinătate. Sharp a fost un pionier în cazul ecranelor LCD plate, din păcate în ultimii ani nu o mai duce atât de bine, în principal datorită concurenței puternice practicate de companiile sudcoreene și chineze pe piața ecranelor pentru televizoare dar și pentru smartphone sau alte dispozitive mobile.

După o perioadă lungă de pierderi succesive, însăși existența companiei este acum pusă în discuție.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Sharp-gibt-Foxconn-den-Vorzug-article16934806.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =