Sheep View pe oi în insulele Feroe

sheepview-03 

Aproape peste tot în lume Google a introdus opțiunea de perspectivă stradală, Street View, în completarea serviciilor sale de cartografiere. Insulele Feroe nu se numără printre locațiile norocoase să fie fotografiate. Astfel că locuitorii insulelor vor să schimbe aceste lucru și au demarat o bună campanie de PR cu ajutorul animalelor.

Cu Google Street View se pot vizita nu doar obiective populare. Între timp mașinile celor de la Google sau exploratorii au reușit să filmeze și locuri foarte izolate de pe planeta noastră. Perspective spectaculaose de 360 de grade există, spre exemplu, în Mongolia, zona arctică canadiană sau bazinul amazonian. Cu Google Street View se poate vizualiza și Marea Barieră de Corali sau porțiuni din fundul oceanului. Cei de la Google nu au trimis însă până acum nici o echipă care să viziteze insulele Feroe.

sheepview-07

Iar acest lucru nu este deloc pe placul celor 49.188 de locuitori, care sunt situați în Atlanticul de Nord la aproximativ jumătatea drumului între Norvegia și Islanda. Insulele obțin puțină atenție, cu excepția câtorva cazuri în care ceva echipă cunoscută de fotbal este nevoită să călătorească până în nordul îndepărtat al Europei pentru a obține o calificare. Mulți oameni nu cunosc faptul că Thorshaven este capitala insulelor. Este păcat, pentru că cele 18 insule au o natura magnifică de oferit. Astfel că asociația locală de turism vrea ca toți oamenii din lume să poată să își facă o imagine despre Feroe, prin intermediul ecranelor digitale. Iar pentru că Google Street View nu vrea să vină în zonă, locuitorii au demarat un proiect propriu: Sheep View 360.

Inițiativa aparține Duritei Dahl Andreassen, care venit cu ideea de a lega camere de filmat cu unghi de 360 de grade pe spatele oilor. Există suficiente astfel de patrupede prietenoase pe insule, fix 80.000 la număr. Doar cinci dintre acestea au fost alese pentru a purta o cameră, scrie Touristik-Aktuell: Heidi se va plimba cu o cameră pe spate prin Oslo, Erik va vizita sudul Norvegiei, Frida este pe drum către fiorduri, Lars arată imagini exclusive din Trondelag iar Kari gustă din vremea de vară a Norvegiei de nord. Clipurile capturate sunt apoi trimise către smartphone-ul Duritei. Iar ea le încarcă pe Youtube.

Durita explică că este adesea ciudat să nu poată arăta oamenilor din alte țări de unde provine. Patria ei este frumoasă, verde și nedescoperită pentru restul lumii. Dacă Google Street View nu dorește să vină să-i viziteze, atunci se va găsi o altă cale.

Obiectivul rămâne însă în continuare atragerea celor de la Google să vină să fotografieze străzile și peisajele uimitoare din insulele Feroe și includerea lor în Street View. Pentru asta Durita și asociația turistică locală au deschis o petiție. Poate că vor avea succes. Până atunci, ea are în plan să publice în fiecare săptămână un nou videoclip.

http://www.n-tv.de/technik/Schafe-filmen-die-Faeroeer-Inseln-article18195726.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 73 = 83