Shell cumpără una dintre cele mai mari rețele de încărcare din Europa – NewMotion

 

Ajutată de realitatea că toată Europa va limita curând la modul foarte serios vânzările de automobile pe benzină și diesel (în timp ce unele țări vor chiar să le interzică total), tranziția către automobile electrice care se încarcă de la priză este subiectul momentului.

Iar dacă activezi în domeniul vânzării și distribuției de combustibil lichid către publicul larg, acestea nu sunt vești tocmai plăcute. Pentru Shell se pare că a sosit vremea să încerce să își ajusteze modelul de afaceri și în consecință a achiziționat compania NewMotion, unul dintre cei mai mari operatori de stații de încărcare din Europa. De ce să construiești infrastructura dacă o poți cumpăra gata făcută?

NewMotion este o companie de origine olandeză (lansată în anul 2009) a atins anul acesta un număr de 100.000 de carduri înregistrate, în rețeaua sa de peste 30.000 de puncte de încărcare.

Shell a prezentat deja interes în afacerile de încărcare a vehiculelor electrice, instalând câteva stații de încărcare rapidă în locații de retail din țări europene și tratează achiziția NewMotion ca și un serviciu complementar (încărcare de nivel 2 pentru public și clienți casnici). NewMotion ne asigură faptul că afacerile vor continua să se dezvolte în același ritm chiar și sub conducerea Shell.

Shell Buys One Of Europe’s Largest Charging Networks – NewMotion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 2 =