SHELL FUGE DE TAXE

  • 26754384,26170858,highRes,maxh,480,maxw,480,imago57745869hAr fi riscat Shell o deversare de petrol doar pentru a scăpa de taxe?

În investigațiile conduse pentru identificarea cauzei scufundării unui vas Shell în largul coastei statului american Alaska, paza de coastă a Statelor Unite are o suspiciune gravă. Shell ar fi riscat o deversare de petrol doar pentru a scăpa de taxe.

 

Vremea este imprevizibilă în timpul iernii în Marea Beaufort. Furtuni, valuri uriașe, chiar și comandanții experimentați aleg să rămână în port pe o astfel de vreme. Managerul gigantului petrolier Shell nu a luat în considerare aceste date atunci când a dat ordin în 2012 ca petrolierul Kulluk să ridice ancora și să pornească pe ruta spre Seattle. Toate avertismentele meteorologice au fost ignorate atunci.

 

Iar avertizările au fost fondate. În marea furioasă Kulluk s-a răsturnat și s-a scufundat 4 zile mai târziu la Sitkalidak în apropiere de insulele Kodiak, cu peste 500.000 de litri de motorină la bord. În cele din urmă, doar din pur noroc, tancurile epavei au fost recuperate în condiții de siguranță și s-a evitat o deversare de combustibil.

 

Dar incidentul ar putea avea o continuare pentru proprietarii vasului Kulluk. Deoarece anchetatorii pazei de coastă americane dețin noi detalii cu privire la accident, adunate într-un raport de 152 de pagini, ce implică o suspiciune monstruoasă. Adminisrtatorii Shell ar fi ignorat în mod deliberat avertismentele, cu scopul de a se scăpa de taxe. Deoarece dacă platforma ar fi rămas pe loc, ar fi fost nevoie să plătească milioane în plus, ca și taxe.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/kulluk-havarie-riskierte-shell-oelpest-um-steuern-zu-sparen-a-962695.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =