Shell intră pe piața energiei electrice

43717784

Shell intră pe piața energiei electrice

Concurența stimulează afacerile: pentru cei patru mari furnizori de energie electrică din Germania se prevede apariția unui nou concurent în afacerile cu curent electric și gaze naturale. Gigantul petrolier Shell caută noi surse de venit.

Concernul de minerale Shell vrea ca pe viitor să ofere în Germania și curent electric și gaze naturale. Shell încheie pentru asta un parteneriat cu furnizorul britanic de energie, First Utility. Piața germană este puternic fragmentată, dar mulți furnizori sunt activi doar la nivel regional, spune administratorul First Utility GmbH, cu sediul la Hamburg, Maik Neubauer.

Shell și First Utility speră la mișcări în marea masă: 70% dintre clienți nu și-au schimbat niciodată furnizorul de energie, subliniază Neubauer. Noua strategie se dorește a fi implementată foarte rapid de concern și de asemenea să își utilizeze rețeaua sa extrem de extinsă. Shell vrea să înceapă să atragă clienți în acest sens prin intermediul celor 2200 de benzinării ale sale din Germania.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Shell-steigt-in-den-Strommarkt-ein-article16041286.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 + = 47