Shell oprește un proiect de miliarde în Canada

RTR47FS0

Gigantul petrolier Shell trebuie să înregistreze un nou regres după retragerea din zona arctică. Exploatarea viitoare a nisipurilor petroliere nu mai este competitivă datorită prețurilor extrem de reduse la petrol. Shell trebuie să piardă două miliarde de dolari.

Gigantul materiilor prime, Shell, adoptă o altă strategie neprofitabilă după retragerea sa din zona arctică. Compania britanico-olandeză oprește un proiect de exploatare de nisipuri petroliere în Canada. Proiectul nu mai este competitiv datorită prețurilor reduse la petrol, anunță Shell. Pentru ca bilanțul să se potrivească cu noua situație, concernul face concesii de două miliarde de dolari. Prețurile reduse la petrol determină compania să ia decizii dure, spune șeful concernului, Ben van Beurden.

Pe bursă dificila decizie nu a provocat reacții semnificative. După o scurtă tulburare de curs ce s-a produs dimineață, acțiunile Shell și-au revenit și au crescut ușor cu 0,6%. Shell a anunțat că va înregistra în contabilitate pierderea în al treilea trimestru, care este deja afectat de oprirea proiectului arctic. Raportul intermediar pentru trimestrul trei va fi prezentat de compania în următoarea zi de joi.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Shell-stoppt-Milliardenprojekt-in-Kanada-article16235206.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 12