Shell părăsește zece țări

3acd3197e94fa07bec2eb04c2e0498ab

Shell suferă ca urmare a recentelor scăderi a prețului la petrol. De asemenea, grupul trebuie să se adapteze la o preluare de anvergură. Shell vrea să se despartă de o mică parte din producția de petrol și gaze.

Shell se pune să economisească după o preluare în valoare de 54 de miliarde de dolari a rivalului BG. După cum anunță compania britanico-olandeză, până la zece procente din producția de petrol și gaze va fi vândută. Astfel afacerile din până la zece țări vor fi reduse. Care sunt acestea, nu se știe încă.

În același timp Shell a anunțat că investițiile anuale vor fi păstrate până în 2020 sub nivelul de 30 de miliarde de dolari. Pentru anul 2016, al doilea cel mai mare concern petrolier din lume, din urma lui ExxonMobil, a declarat că investițiile vor fi de asemenea reduse, pentru a treia oară, pentru un maxim de 29 de miliarde de dolari, de la 35 miliarde cât s-a planificat inițial.

Integrarea BG ar trebui să conducă la reduceri de costuri de peste 4,5 miliarde de dolari, deci un un miliard mai mult decât s-a estimat inițial. Cu această preluare Shell urcă pe poziția de principal furnizor de GPL de la nivel mondial.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Shell-verlaesst-zehn-Laender-article17876231.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 4