shell ramine

dmitry-medvedev-gas-plant

Shell şi Exxon Mobil, dornici să lucreze în Rusia în ciuda ameninţărilor cu sancţiuni
Ministrul energiei rus, Alexander Novak a insistat că firmele mari de petrol Exxon Mobil și Royal Dutch Shell s-au angajat să ramina în Rusia, în ciuda sancțiunilor occidentale asupra ţării, pe fondul crizei cu Ucraina.” Sunt  dornici să-și continue activitatea în Rusia “, a declarat NovakSt Petersburg Forumul Economic International. Forumul, taxat ca raspunsul Rusiei la Davos, este boicotat de către directorii executivi ai firmelor americane după un efort intens de lobby susţinut de Casa Albă pentru a descuraja participarea.

Companiile occidentale nu mai vor să investească în Rusia, deoarece Statele Unite și Uniunea Europeană amenință cu sancțiuni suplimentare împotriva Moscovei, datorită comportamentului acesteia faţă de Ucraina. Rusia a suferit reduceri de capital în primul trimestru al anului 2014, când investitorii si-au retras 50.6miliarde de dolari ( 36.6miliarde de euro ).
Produsul intern brut ar putea scădea între zero și 0,1% din aprilie până în iunie, după o scădere de 0,5 % în primele trei luni ale anului, a declarat Uliukaiev.

Fondul Monetar Internațional a declarat anterior că Rusia este ” deja în recesiune “, în sens tehnic, ceea ce înseamnă că se confruntă cu două trimestre consecutive de creștere economică negativă. Inflația a crescut în ultimele luni, iar rubla rusească a scăzut ca valoare și este de așteptat să ajungă în jurul valorii de 7,5% sau 7,6% în această lună, potrivit ministrului Uliukaiev. Washington și Bruxelles au impus deja două runde de sancțiuni împotriva a zeci de funcționari și companii care deţin legături strânse cu Kremlinul. Aliații au amenințat sancțiuni suplimentare, care ar putea afecta sectoare întregi ale economiei ruse, dacă Moscova interfereaza cu alegerile prezidențiale din Ucraina, programate pentru duminică.

http://www.ibtimes.co.uk/shell-exxon-mobil-eager-work-russia-despite-sanctions-threat-1449722

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =