Shell va începe forarea în Oceanul Arctic în două săptămâni

_84037111_84037110

Shell va începe forarea în Oceanul Arctic în două săptămâni

Gigantul petrolier, Shell va incepe forarea după petrol în regiunea Oceanului Arctic în următoarele două săptămâni. Compania a cheltuit deja aproximativ 7 miliarde de dolari pentru proiectul controversat, și este încrezătoare că va găsi cantități uriașe de petrol. Shell va examina regiunea în întregime.

Departamentul de Interne al SUA a dat undă verde companiei să înceapă explorarea petrolului din Oceanul Arctic, în luna mai a acestui an, iar grupul anglo-olandez are convingerea că va primi autorizațiile necesare rămase, în cel mult două săptămâni.

Primele două sonde vor fi montate la o adâncime relativ mică de aproximativ 40 până la 50 m adâncime, în largul coastei Alaska, și vor folosi tehnici de foraj convenționale.

Având în vedere recenta criză a prețului petrolului, care a scăzut cu aproape jumătate în ultimul an la 65 dolari pe baril, multi cred că explorarea petrolului din Oceanul Arctic nu mai este viabilă economic.

Cu toate acestea, Shell consideră că pe termen lung, petrolul din zona arctică va fi competitiv. Este puțin probabil ca societatea să producă cantitati comerciale de petrol înainte de 2030, în cazul în care totul merge conform planului.

http://www.bbc.com/news/business-33379982

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − = 54