SHELL VA TREBUI SA PLATEASCA NIGERIEI 30 MIL LIRE STERLINE

_75702353_a9f01c38-2a56-4c75-9a36-9dc5d80c4a17Shell judecata în Nigeria
Gigantul petrolier anglo-olandez, Shell, se pregateste sa plateasca o compensaţie în valoare de 30 milioane de lire sterline, pentru două deversări de petrol din Nigeria. Locuitorii din comunitatea Bodo în Delta Nigerului, reprezentati de firma de avocatura Leigh Day, au intentat un proces în 2011.

Acestia au depus o cerere prin care doresc o compensaşie de 300 de lire sterline, pentru vărsarea a 500.000 de barili de petrol. O parte din poluarea din zona a fost cauzată de furt.
Shell a declarat că hotărârea “limitează domeniul de aplicare al litigiului la o evaluare de daune reale suferite ca urmare a deversărilor operaționale.”

Compania de petrol susține că face tot posibilul pentru a opri furtul: “Compania de petrol Shell din intreaga zonă de operațiuni a Nigeriei, este acoperită de contracte de conducte și de supraveghere a activelor pentru a se asigura că scurgerile sunt descoperite și rezolvate cât mai repede posibil.”
Vorbind dupa audiere, Martyn Day, un partener al Leigh Day, a declarat: “Aceasta este o judecată foarte importantă, Shell sunstine ca va răspunde legal doar pentru deversările de petrol, care sunt cauzate de eșec operațional a conductelor, nu şi pentru devastarea provocată de furtul uleiului. ”
http://www.bbc.com/news/business-27937879

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + = 12