Și bucătarii pot fi miliardari

A fi bucătar nu mai înseamnă de ceva vreme doar să stai la cratiţă. Este un mod de viaţă şi mulţi dintre bucătari au nişte averi care pot rivaliza cu cele ale vedetelor rock. Cei mai talentaţi şi mai norocoşi dintre ei sunt imaginea unor mărci, participă la showuri de televiziune, scriu cărţi, îşi lansează linii de produse. Ajung în cele din urmă să aibă în conturi milioane de dolari.


Nobu Matsuhisa
Nobu Matsuhisa este cunoscut drept cel mai bun bucătar de sushi din lume şi are mai multe restaurante în întreaga lume. A început cu un local în Los Angeles şi a avut norocul ca actorul Robert de Niro să devină client fidel. Îi plăceau atât de mult preparatele lui Nobu încât s-a rugat de el să deschidă un restaurant şi în New York, oraşul în care locuia. Această decizie i-a schimbat total viaţa şi l-a făcut vedetă internaţională. Acum are 4 cărţi de bucate publicate, propria linie de bere şi de sake, 9 hoteluri şi 15 milioane de dolari în conturi.


Rachael Ray
Rachel Ray este una dintre cele mai cunoscute vedete de emisiune cu temă culinară. Nu are pregătire în domeniu şi niciun vreun restaurant al ei. A avut noroc că s-a întâlnit la un moment dat în viaţă cu vedeta de televiziune Oprah şi de aici până la 55 de milioane de dolari în conturi nu a mai fost decât un pas.


Giada De Laurentiis
Giada De Laurentiis este de profesie bucătar şi a câştigat chiar şi câteva premii. Pe lângă această meserie, ea mai are şi o diplomă universitară de antropolog de la Universitatea din California. Totuşi, i-a plăcut mai mult meseria de bucătar şi a mers la celebrul institut francez Le cordon bleu unde s-a specializat atât în bucătărie, cât şi în cofetărie. A publicat o reţetă într-o revistă americană de profil şi a ajuns să fie foarte cunoscută. A ales cariera potrivită, având în vedere că în 15 ani a câştigat peste 20 de milioane de dolari.


Gordon Ramsay
Gordon Ramsay este cunoscut pentru limbajul său necenzurat din timpul emisiunii Master Chef. Totuşi, el este mai mult de atât. Este un bucătar ce are în proprietate mai multe restaurante, dintre care unul cu trei stele Michelin, unul cu două stele şi două cu câte o stea. Averea lui ajunge la 150 de milioane de dolari. Potrivit Forbes este bucătarul care a câştigat cei mai mulţi bani în 2017, 50 de milioane de dolari.


Wolfgang Puck
Wolfgang Puck este bucătarul care gestionează toate dineurile ce preced decernarea premiilor Oscar. Are restaurante, este autor de cărţi de bucate, a participat la showuri de televiziune ceea ce i-au adus 75 de milioane de dolari.


Paul Bocuse
Paul Bocuse este cel mai cunoscut bucătar francez care deţine câteva restaurante, organizează un prestigios concurs internaţional. Este un exemplu pentru toţi bucătarii din lume. Are în conturi 185 de milioane de dolari.


Jamie Oliver
Jamie Oliver este printre cei mai cunoscuţi bucătari din lume. Acest lucru i-a adus în conturi 400 de milioane de dolari, fiind pe locul doi într-un top al chefilor. Toată viaţa lui şi-a dorit să gătească, petrecându-şi copilăria în restaurantul părinţilor săi. A apărut prima dată într-un documentar despre cafeneua la care lucra. De aici, totul este istorie.


Alan Wong
Alan Wong este bucătar şi proprietar de restaurante de origine japoneză. A devenit celebru după ce a fost jurat în prima ediţie a emisiunii Top Chef din SUA. A câştigat mai multe premii pentru cel mai bun chef. Averea lui este estimată la 1,1 miliarde de dolari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =